ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från regionen Trentino-Alto Adige

Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.

Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.

 

Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt

 

Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.

 

Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.

 

Läs också:

Recept på klassisk Tiramisú

Trentino – årets vinregion

ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från regionen Trentino-Alto Adige

Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.

Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.

 

Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt

Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.

 

Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.

 

Läs också:

Recept på klassisk Tiramisú

Trentino – årets vinregion

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

Läs mer

Frutta fresca con mascarpone e limoncello

Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.

Läs mer

Coppa-di-mascarpone-alle-Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer