Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som har samma betydelse som aptitretare. En aperitivo serveras därför ofta som välkomstdrink.
Producenten, Perlino, grundades 1905 och har sin bas i Asti, mitt i det klassiska vinområdet Piemonte. Området är inte bara känt för några av världens finaste röda viner och det mousserande Asti-vinet, utan här finns också en lång tradition av aromatiserat vin, s.k. aperitifer.
Villa Cardea har tydliga aromer av citron, blodapelsin, nejlika och pomerans, och smaken avslutas med en aptitretande lätt bitterhet. Serveras som en klassisk ”spritz”, dvs blandad med Prosecco och men är även god att dricka som den är tillsammans med en isbit eller blandad med apelsinjuice.
Artikelnummer: 7943
Pris: 106 kronor
Alkohol: 11%
Villa Cardea Aperitivo Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som har samma betydelse som aptitretare. En aperitivo serveras därför ofta som välkomstdrink. Producenten, Perlino, grundades 1905 och har sin bas i Asti, mitt i det klassiska vinområdet Piemonte. Området är inte bara känt för några av världens finaste röda viner och det mousserande Asti-vinet, utan här finns också en lång tradition av aromatiserat vin, s.k. aperitifer. Villa Cardea har tydliga aromer av citron, blodapelsin, nejlika och pomerans, och smaken avslutas med en aptitretande lätt bitterhet. Serveras som en klassisk ”spritz”, dvs blandad med Prosecco och men är även god att dricka som den är tillsammans med en isbit eller blandad med apelsinjuice. Artikelnummer: 7943Pris: 106 kronorAlkohol: 11%
Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som har samma betydelse som aptitretare. En aperitivo serveras därför ofta som välkomstdrink.
Producenten, Perlino, grundades 1905 och har sin bas i Asti, mitt i det klassiska vinområdet Piemonte. Området är inte bara känt för några av världens finaste röda viner och det mousserande Asti-vinet, utan här finns också en lång tradition av aromatiserat vin, s.k. aperitifer.
Villa Cardea har tydliga aromer av citron, blodapelsin, nejlika och pomerans, och smaken avslutas med en aptitretande lätt bitterhet. Serveras som en klassisk ”spritz”, dvs blandad med Prosecco och men är även god att dricka som den är tillsammans med en isbit eller blandad med apelsinjuice.
Artikelnummer: 7943
Pris: 106 kronor
Alkohol: 11%
Recept som passar till !
Pan dei morti
I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.
Panforte – italiensk nougatkaka
utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.