Internationella pizzadagen

1 januari är den inofficiella / internationella pizzadagen

1 januari kallas av många den internationella pizzadagen. Enligt uppgifter görs det mer än en pizzabeställning per sekund mellan klockan 10 till 18 på nyårsdagen, och många pizzabagare förbereder sig i flera veckor i förväg för att klara det höga kundtrycket.

 

Varför är vi sugna på pizza på juldagen?

Pizza innehåller salt och umami, båda grundsmaker som kroppen kickar igång på, och som lindrar snarare än botar känslan av dagen efter kvällen före.
Följande klassiker placerar sig på topplistan av svenskarnas pizzafavoriter.

 

Topplistan på svenskarnas favoritpizzor:

  • Vesuvio
  • Margherita
  • Capricciosa
  • Calzone
  • Funghi
  • Bussola

 

Källor: mitti.se, unt.se, aftonbladet.se

Recept på den perfekta pizzasåsen hittar du här!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Internationella pizzadagen

1 januari är den inofficiella / internationella pizzadagen

1 januari kallas av många den internationella pizzadagen. Enligt uppgifter görs det mer än en pizzabeställning per sekund mellan klockan 10 till 18 på nyårsdagen, och många pizzabagare förbereder sig i flera veckor i förväg för att klara det höga kundtrycket.

Varför är vi sugna på pizza på juldagen?

Pizza innehåller salt och umami, båda grundsmaker som kroppen kickar igång på, och som lindrar snarare än botar känslan av dagen efter kvällen före.
Följande klassiker placerar sig på topplistan av svenskarnas pizzafavoriter.

 

Topplistan på svenskarnas favoritpizzor:

  • Vesuvio
  • Margherita
  • Capricciosa
  • Calzone
  • Funghi
  • Bussola

 

Källor: mitti.se, unt.se, aftonbladet.se

Recept på den perfekta pizzasåsen hittar du här!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Crostata con ricotta e limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronikören limoncello. Citronens fräschör ...

Läs mer

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer

Avenotto

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:

Läs mer

Suppli alla romana

Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...

Läs mer