Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan.

Artikelnummer: 22320
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och…

Read More

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…

Read More

bolla le poiane ripassoBolla Le Poiane Ripasso Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området. Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan. Artikelnummer: 22320Pris: 131 kronorAlkohol: 14%

Gå till systembolaget

Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan.

Artikelnummer: 22320
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..

Läs mer

Porchetta al forno

Porchetta al forno

Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.

Läs mer

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Bucatini-all-Amatriciana
Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än…

Cipolle Ripieni
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…

Lasagne-alla-Bolognese
Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade…

Fusilli med broccoli och salsiccia
Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten…