Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.
Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan.
Artikelnummer: 22320
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%
Bolla Le Poiane Ripasso Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området. Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan. Artikelnummer: 22320Pris: 131 kronorAlkohol: 14%
Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.
Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan.
Artikelnummer: 22320
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..
Rätter att avnjuta med vinet:
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än…
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade…
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten…