Barbera d'Alba

Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.

Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.

Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.

Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…

Read More

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Read More

Barbera-d-AlbaBarbera d’Alba Busije Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera - hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter. Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto. Artikelnummer: 75722Pris: 121 kronorAlkohol: 14%

Gå till systembolaget

Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.

Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.

Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.

Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Råbiff från Piemonte
Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan…

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna…

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur…

Agnello al forno con patate
Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm