Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.

Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.

Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.

Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Read More

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…

Read More

Barbera-d-AlbaBarbera d’Alba Busije Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera - hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter. Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto. Artikelnummer: 75722Pris: 121 kronorAlkohol: 14%

Gå till systembolaget

Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.

Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.

Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.

Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer

Agnello-arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

Läs mer

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Penne-alla-boscaiola
Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och…

Råbiff från Piemonte
Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan…

Carpaccio di manzo con rucola e grana
Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan,…

Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En…