Tonnara di Scopello
På den nordvästra udden av Sicilien, som i stora delar täcks av nationalparken Zingaro, ligger det många små vikar med underbara stränder. En av de häftigaste är egentligen inte en strand, utan en nedlagd konservfabrik där tonfisk tidigare packades, en s.k. tonnara.Efter en brant promenad nerför stigen möts man av en azurblå vik med kristallklart vatten omgärdat av spännande tornformade klippformationer. Den gamla betongkajen fungerar som både solterass och badbrygga.
Tonnara di Scopello
På den nordvästra udden av Sicilien, som i stora delar täcks av nationalparken Zingaro, ligger det många små vikar med underbara stränder. En av de häftigaste är egentligen inte en strand, utan en nedlagd konservfabrik där tonfisk tidigare packades, en s.k. tonnara.Efter en brant promenad nerför stigen möts man av en azurblå vik med kristallklart vatten omgärdat av spännande tornformade klippformationer. Den gamla betongkajen fungerar som både solterass och badbrygga.
Fyra fantastiska recept !
Gnocchi burro e salvia
Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska klassikern Gnocchi burro e salvia är enkel, vegetarisk och också otroligt god!
Insalata di tonno e carciofini
En god lite matigare sommarsallad med italienska smaker. Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg till en panini!
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...