Pasta e fagioli

Pasta e FagioliSoppa med pasta och bönor från Veneto

Ingredienser Pasta e fagioli:
  • 200 gr torkade borlotti- eller vita bönor, blötlagda över natten
  • 100 gr rökt sidfläsk utan svål, hackat i tärningar
  • 1 stjälk finhackad bladselleri
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad morot
  • 1 medelstor potatis, skalad och hackad
  • 2 tomater, skalade och hackade
  • Salt och nymalen peppar
  • 150 gr bigoli, penne eller annan pasta
  • Olivolja extra vergine
  • Riven parmigiano eller grana padano
 Gör så här:Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten så att det täcker och sjud ca 2 timmar eller tills bönorna är mjuka. Ta några matskedar av bönorna och kör i en mixer. Lägg tillbaka massan i soppan. Tillsätt salt, peppar och pasta och koka ca 10 minuter tills pastan är klar. Servera soppan varm med lite nymalen peppar och några droppar olivolja i varje tallrik. Strö osten över soppan. Njut av Pasta e fagioli! Läs också:Recept på sopporRecept på vegetariska maträtter Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...

Läs mer

Focaccia Barese

Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Läs mer

Torta Sbrisolona

En härligt krispig mandelkaka från Mantua

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm