Pasta e FagioliSoppa med pasta och bönor från Veneto
Ingredienser Pasta e fagioli:
200 gr torkade borlotti- eller vita bönor, blötlagda över natten 100 gr rökt sidfläsk utan svål, hackat i tärningar 1 stjälk finhackad bladselleri 1 finhackad gul lök 1 finhackad morot 1 medelstor potatis, skalad och hackad 2 tomater, skalade och hackade Salt och nymalen peppar 150 gr bigoli, penne eller annan pasta Olivolja extra vergine Riven parmigiano eller grana padano Gör så här:Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten så att det täcker och sjud ca 2 timmar eller tills bönorna är mjuka. Ta några matskedar av bönorna och kör i en mixer. Lägg tillbaka massan i soppan. Tillsätt salt, peppar och pasta och koka ca 10 minuter tills pastan är klar. Servera soppan varm med lite nymalen peppar och några droppar olivolja i varje tallrik. Strö osten över soppan. Njut av Pasta e fagioli! Läs också:Recept på sopporRecept på vegetariska maträtter Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Fontana Candida
Frascati
Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…
Fyra fantastiska recept !
Brasato al Barolo
Ett långkok på nötkött bräserat i rödvin som serveras med polenta och krispiska grönsaker ...
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Stufato di cervo
Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.