Primo Bianco

Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.

En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.

Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med trasiga eller tomma skal. Slå musslorna mot diskbänken eller en skärbräda.

Read More

Spaghetti Al Acciughe

Spaghetti Al Acciughe

En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då ...

Read More

Primo-BiancoPrimo Bianco Vermentino di Sardegna Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön. En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar. Artikelnummer: 2575Pris: 111 kronorAlkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.

En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.

Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Recept till vitt vin!

Suppli alla romana

Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...

Läs mer

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Läs mer

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

Läs mer

Recept till vitt vin!

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt…

Violettas Panzanella
Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid…

Insalata caprese
Insalata caprese

Ett praktexempel på det italienska…

Lombata di vitello
Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm