Primo Bianco

Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.

En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.

Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med trasiga eller tomma skal. Slå musslorna mot diskbänken eller en skärbräda.

Read More

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Read More

Primo-BiancoPrimo Bianco Vermentino di Sardegna Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön. En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar. Artikelnummer: 2575Pris: 111 kronorAlkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.

En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.

Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Recept till vitt vin!

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer

Stracciatella-alla-Romana

Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...

Läs mer

Umbrisk kycklingleverpaté

Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...

Läs mer

Recept till vitt vin!

Insalata-di-tonno-e-carciofini
Insalata di tonno e carciofini

En god lite matigare sommarsallad med…

Crostini ricotta fichi
Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon,…

Stracciatella-alla-Romana
Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En…

Antico Risotto Sabaudo
Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm