Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.

En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.

Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Read More

Pasta con zucchine e cozze

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..

Read More

Primo-BiancoPrimo Bianco Vermentino di Sardegna Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön. En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar. Artikelnummer: 2575Pris: 111 kronorAlkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.

En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.

Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Recept till vitt vin!

Spaghetti Al Acciughe

Spaghetti Al Acciughe

En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då ...

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

Recept till vitt vin!

Violettas Panzanella
Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid…

Risotto alla Milanese
Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från…

Risotto con arragosta e zafferano
Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med…

Bruschetta con tapenade italiana
Bruschetta con tapenade italiana

Ett utsökt pålägg med alla de bästa…