Vinerna från vulkanen Etna på Sicilien är något av det trendigaste i vinvärlden just nu. Druvan heter Nerello Mascalese och växer på hög höjd i den vulkaniska jorden på den nordöstra sidan av vulkanen.

Ett stramt och nyanserat vin med smak av körsbär, hallon och nypon med kryddiga inslag av tobak och torkade örter. Gott till lamm!

Artikelnummer: 2116
Pris: 181 kronor
Alkohol: 13%
Etna Rosso Organic

Agnello-arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket…

Read More

Agnello-a-scottadito

Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp…

Read More

Palmento-Costanzo-Etna-RossoPalmento Costanzo Etna Rosso Vinerna från vulkanen Etna på Sicilien är något av det trendigaste i vinvärlden just nu. Druvan heter Nerello Mascalese och växer på hög höjd i den vulkaniska jorden på den nordöstra sidan av vulkanen. Ett stramt och nyanserat vin med smak av körsbär, hallon och nypon med kryddiga inslag av tobak och torkade örter. Gott till lamm! Artikelnummer: 2116Pris: 181 kronorAlkohol: 13%Etna Rosso Organic

Gå till Systembolaget

Vinerna från vulkanen Etna på Sicilien är något av det trendigaste i vinvärlden just nu. Druvan heter Nerello Mascalese och växer på hög höjd i den vulkaniska jorden på den nordöstra sidan av vulkanen.

Ett stramt och nyanserat vin med smak av körsbär, hallon och nypon med kryddiga inslag av tobak och torkade örter. Gott till lamm!

Artikelnummer: 2116
Pris: 181 kronor
Alkohol: 13%
Etna Rosso Organic

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se

Läs mer

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...

Läs mer

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Bucatini-all-Amatriciana
Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än…

Fusilli med broccoli och salsiccia
Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten…

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto
Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna…

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia
Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept…