Vinerna från vulkanen Etna på Sicilien är något av det trendigaste i vinvärlden just nu. Druvan heter Nerello Mascalese och växer på hög höjd i den vulkaniska jorden på den nordöstra sidan av vulkanen.

Ett stramt och nyanserat vin med smak av körsbär, hallon och nypon med kryddiga inslag av tobak och torkade örter. Gott till lamm!

Artikelnummer: 2116
Pris: 181 kronor
Alkohol: 13%
Etna Rosso Organic

Agnello-arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket…

Read More

Agnello-a-scottadito

Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp…

Read More

Palmento-Costanzo-Etna-RossoPalmento Costanzo Etna Rosso Vinerna från vulkanen Etna på Sicilien är något av det trendigaste i vinvärlden just nu. Druvan heter Nerello Mascalese och växer på hög höjd i den vulkaniska jorden på den nordöstra sidan av vulkanen. Ett stramt och nyanserat vin med smak av körsbär, hallon och nypon med kryddiga inslag av tobak och torkade örter. Gott till lamm! Artikelnummer: 2116Pris: 181 kronorAlkohol: 13%Etna Rosso Organic

Gå till Systembolaget

Vinerna från vulkanen Etna på Sicilien är något av det trendigaste i vinvärlden just nu. Druvan heter Nerello Mascalese och växer på hög höjd i den vulkaniska jorden på den nordöstra sidan av vulkanen.

Ett stramt och nyanserat vin med smak av körsbär, hallon och nypon med kryddiga inslag av tobak och torkade örter. Gott till lamm!

Artikelnummer: 2116
Pris: 181 kronor
Alkohol: 13%
Etna Rosso Organic

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

tagliata-di-manzo

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av italienska smaker! Gör så här: Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till ...

Läs mer

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.

Läs mer

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Agnello al forno con patate
Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept…

Vitello Braciole

Termen "Braciole" kommer från det…

Penne-alla-boscaiola
Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och…

Bucatini-all-Amatriciana
Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än…