Copertino Riserva

Druvan negroamaro, som betyder mörk och bitter, är en av de viktigaste druvorna i södra Italien och spelar huvudrollen i de berömda byarna Salice Salentino och Copertino Puglia på den italienska klacken. Kooperativet Cantina Sociale Copertino bildades 1935 och har idag mer än 300 vinodlare som medlemmar. Deras röda vin från Copertino har blivit en modern klassiker även på den svenska marknaden.  Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från gamla vinstockar och har en mogen, kryddig smak med inslag av torkade körsbär, nypon, pomerans, kanel och nötter. Servera till robusta rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, gärna grytor eller stekar.

Artikelnummer: 2077
Pris: 99 kronor
Alkohol: 13%

Druvan negroamaro, som betyder mörk och bitter, är en av de viktigaste druvorna i södra Italien och spelar huvudrollen i de berömda byarna Salice Salentino och Copertino Puglia på den italienska klacken. Kooperativet Cantina Sociale Copertino bildades 1935 och har idag mer än 300 vinodlare som medlemmar. Deras röda vin från Copertino har blivit en modern klassiker även på den svenska marknaden.  Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från gamla vinstockar och har en mogen, kryddig smak med inslag av torkade körsbär, nypon, pomerans, kanel och nötter. Servera till robusta rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, gärna grytor eller stekar.

Artikelnummer: 2077
Pris: 99 kronor
Alkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Vitello Braciole

Termen "Braciole" kommer från det italienska ordet "braciola", som betyder “skiva”. Det handlar om tunt skivat kalvkött som rullas med...

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Polpette al sugo
Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med…

Agnello al forno con patate
Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept…

Ragú alla Bolognese
Ragú alla Bolognese

En mustig och smakrik köttfärsås. Detta…

Pasta med salsiccia och peperoncino
Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm