Druvan negroamaro, som betyder mörk och bitter, är en av de viktigaste druvorna i södra Italien och spelar huvudrollen i de berömda byarna Salice Salentino och Copertino Puglia på den italienska klacken. Kooperativet Cantina Sociale Copertino bildades 1935 och har idag mer än 300 vinodlare som medlemmar. Deras röda vin från Copertino har blivit en modern klassiker även på den svenska marknaden. Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från gamla vinstockar och har en mogen, kryddig smak med inslag av torkade körsbär, nypon, pomerans, kanel och nötter. Servera till robusta rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, gärna grytor eller stekar.
Artikelnummer: 2077
Pris: 99 kronor
Alkohol: 13%
Druvan negroamaro, som betyder mörk och bitter, är en av de viktigaste druvorna i södra Italien och spelar huvudrollen i de berömda byarna Salice Salentino och Copertino Puglia på den italienska klacken. Kooperativet Cantina Sociale Copertino bildades 1935 och har idag mer än 300 vinodlare som medlemmar. Deras röda vin från Copertino har blivit en modern klassiker även på den svenska marknaden. Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från gamla vinstockar och har en mogen, kryddig smak med inslag av torkade körsbär, nypon, pomerans, kanel och nötter. Servera till robusta rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, gärna grytor eller stekar.
Artikelnummer: 2077
Pris: 99 kronor
Alkohol: 13%
Rätter att avnjuta med vinet:
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Rätter att avnjuta med vinet:
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna…
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är…