Salsa tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm, typ majonnäs är underbar till rostbiff av ljus fin kalv. Passar underbart till min piccata.

Servera med Piccata

 

Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 3 msk citronjuice
  • 2 msk kaprisvätska
  • 1 msk soja Kikoman helst den söta varianten
  • 5–7 droppar tabasco
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1–2 dl matolja + extra så majonnäsen blir rätt konsistens
  • 150 g tonfisk i olja av bästa kvalitet, från Sicilien
  • 8 sardellfiléer fint hackade i olja av bästa kvalitet
  • 4 msk kapris (Pantelleria)
  • ½ citron, finrivet skal
  • 2 msk riven parmesan
  • salt och peppar

 

Gör så här:
Först skall vi göra en majonnäs. Jag gör denna sås i en blender. Lägg äggulorna, citronjuicen, kaprisvätskan, sojan, tabascon och dijonsenapen i blendern. Starta på lägsta möjliga hastighet. Låt allt blandas samman. Slå samman all olja i ett litermått och tillsätt olja sakta i fin stråle så du skapar en emulsion.

Tillsätt övriga ingredienser och öka hastigheten. Mixa så allt blir helt homogent och slätt. För att få en elegant konsistens brukar jag passera såsen genom fin sil.

Smaka av med salt och peppar. Kanske du vill tillsätta extra syra, mer citronjuice? Jag vill gärna att min tonnatosås är tjock och krämig. Kanske du behöver tillsätta extra matolja så såsen tjocknar extra. Låt stå i kylen över natten så alla ingredienser smälter samman.

Tips. Du kan också använda två löskokta ägg, 3–4 min och använda dessa i stället för äggulorna, på så vis blir såsen mer hållbar i kylen.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm, typ majonnäs är underbar till rostbiff av ljus fin kalv. Passar underbart till min piccata.

Servera med Piccata

Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 3 msk citronjuice
  • 2 msk kaprisvätska
  • 1 msk soja Kikoman helst den söta varianten
  • 5–7 droppar tabasco
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1–2 dl matolja + extra så majonnäsen blir rätt konsistens
  • 150 g tonfisk i olja av bästa kvalitet, från Sicilien
  • 8 sardellfiléer fint hackade i olja av bästa kvalitet
  • 4 msk kapris (Pantelleria)
  • ½ citron, finrivet skal
  • 2 msk riven parmesan
  • salt och peppar

Gör så här:
Först skall vi göra en majonnäs. Jag gör denna sås i en blender. Lägg äggulorna, citronjuicen, kaprisvätskan, sojan, tabascon och dijonsenapen i blendern. Starta på lägsta möjliga hastighet. Låt allt blandas samman. Slå samman all olja i ett litermått och tillsätt olja sakta i fin stråle så du skapar en emulsion.

Tillsätt övriga ingredienser och öka hastigheten. Mixa så allt blir helt homogent och slätt. För att få en elegant konsistens brukar jag passera såsen genom fin sil.

Smaka av med salt och peppar. Kanske du vill tillsätta extra syra, mer citronjuice? Jag vill gärna att min tonnatosås är tjock och krämig. Kanske du behöver tillsätta extra matolja så såsen tjocknar extra. Låt stå i kylen över natten så alla ingredienser smälter samman.

Tips. Du kan också använda två löskokta ägg, 3–4 min och använda dessa i stället för äggulorna, på så vis blir såsen mer hållbar i kylen.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad..

Läs mer

Burrata med citrus och fänkålssallad

Burrata med citrus och fänkålssallad

En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll! Du behöver: 2 burrata, 1 fänkål, 1 grapefrukt, 2 apelsiner, mandel ...

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm