Insalata EstivaItaliensk sommarsallad
En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!
Ingredienser:
- 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
- 1 mogen melon, gärna cantaloupe
- 2 st mozzarella
- Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
- 1 kruka färsk basilika
- En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
- Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
- balsamvinäger
- olivolja
- salt & peppar efter smak
Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten.
Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv.
Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen. Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak.
Buon appetito!
Insalata EstivaItaliensk sommarsallad
En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!
Ingredienser:
- 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
- 1 mogen melon, gärna cantaloupe
- 2 st mozzarella
- Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
- 1 kruka färsk basilika
- En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
- Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
- balsamvinäger
- olivolja
- salt & peppar efter smak
Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten.
Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv.
Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen. Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak.
Buon appetito!
Mer av Peter Nordin !
En glädjefylld tradition
Vi Gillar,Peter Nordin,Drinkar
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche
Italiensk tomatvinägrett
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå ...
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..
De fattigas kök
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor – en generation som var med om den unika lyxen att för första gången njuta en banan i Sverige.
Mer av Peter Nordin !
Rostade tomater på Ruffinovis
Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...
Torta di biscotti e cioccolato
En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.