Violettas Panzanella

Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti

 

Ingredienser:

  • 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
  • 300g solmogna färska tomater
  • 1 röd lök
  • 1 kruka basilika (bladen)
  • Vatten ca 1 liter
  • 3 msk vitvins vinäger
  • Olivolja av god kvalitet
  • Salt och peppar

 

Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.

Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.

Lägg allt i en vid skål.

När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.

Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Violettas Panzanella

Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti

 

Ingredienser:

  • 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
  • 300g solmogna färska tomater
  • 1 röd lök
  • 1 kruka basilika (bladen)
  • Vatten ca 1 liter
  • 3 msk vitvins vinäger
  • Olivolja av god kvalitet
  • Salt och peppar

Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.

Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.

Lägg allt i en vid skål.

När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.

Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.

Läs mer

Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

Smakrik stuvning gjord på oxsvans från Rom.

Läs mer

Agnello al forno con patate

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök ...

Läs mer

Spaghetti pomodori e mandorle

Spaghetti pomodori e mandorle

En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den ...

Läs mer