Violettas Panzanella
Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
- 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
- 300g solmogna färska tomater
- 1 röd lök
- 1 kruka basilika (bladen)
- Vatten ca 1 liter
- 3 msk vitvins vinäger
- Olivolja av god kvalitet
- Salt och peppar
Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.
Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.
Lägg allt i en vid skål.
När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.
Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Violettas Panzanella
Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
- 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
- 300g solmogna färska tomater
- 1 röd lök
- 1 kruka basilika (bladen)
- Vatten ca 1 liter
- 3 msk vitvins vinäger
- Olivolja av god kvalitet
- Salt och peppar
Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.
Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.
Lägg allt i en vid skål.
När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.
Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.
Lasagne con burrata e asparagi
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.