Violettas Panzanella
Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
- 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
- 300g solmogna färska tomater
- 1 röd lök
- 1 kruka basilika (bladen)
- Vatten ca 1 liter
- 3 msk vitvins vinäger
- Olivolja av god kvalitet
- Salt och peppar
Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.
Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.
Lägg allt i en vid skål.
När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.
Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Violettas Panzanella
Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
- 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
- 300g solmogna färska tomater
- 1 röd lök
- 1 kruka basilika (bladen)
- Vatten ca 1 liter
- 3 msk vitvins vinäger
- Olivolja av god kvalitet
- Salt och peppar
Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.
Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.
Lägg allt i en vid skål.
När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.
Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Fyra fantastiska recept !
Pasta alla Norma
Pasta,Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.
Agnello al forno con patate
Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök ...
Spaghetti pomodori e mandorle
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den ...