Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
Artikelnummer: 54224
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
La Bestia Toscana Bianco
Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk. Artikelnummer: 54224Pris: 101 kronorAlkohol: 12,5%
Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
Artikelnummer: 54224
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Insalata pomodori e stracciatella
Fräsch sallad med ugnsrostade söta tomater, krämig stracciatella och krispig pistage. Perfekt att servera som en antipasti eller....
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.
Recept till vitt vin!
Insalata di ceci estive
Insalata di ceci estive. En lätt och…
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med…
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor.…
Crostini med Taleggio och päron
Underbar vegetarisk antipasi med…