Agnello al forno con patate
Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök och enbär! I Italien tillagar man gärna köttet med benen och använder olika styckningsdetaljer. Det ger mer smak till rätten!
Ingredienser: (4 pers)
- 1 kg lamm med ben, t.ex. stek, lägg, bringa mm
- 1 kg potatis
- 1 vårlök
- 3 – 4 vitlöksklyftor
- Saften från 1 citron
- 2 dl vatten
- Ca 1 dl torrt vitt vin
- 3 kvistar timjan
- 2 kvistar rosmarin
- 4 st salviablad
- 2 st lagerblad
- 5 st enbär
- Salt & svartpeppar efter smak
- Olivolja extra vergine
Gör så här:
Börja med att blanda en marinad till lammbitarna. Blanda citronsaft, vitt vin, krossade enbär, krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salvia. Blanda med lammköttet i en skål eller påse och låt köttet marinera i minst 30 minuter men gärna 3 – 4 timmar. Värm ugnen på 200 ° C.
Ansa vårlöken och skär den i strimlor på längden och dela dem sedan på hälften. Dela potatisen i halvor och lägg dem i en lätt oljad ugnsform tillsammans med vårlöken. Ta bort vitlöksklyftorna från marinaden och lägg sedan lammet med marinaden ovanpå potatisen. Tillsätt timjan, rosmarin och lite av vattnet. Krydda med olivolja, salt och peppar.
Tillaga i ugnen i ca 1 ½ timme. Du kan behöva tillsätta mer vatten under tillagningen och eventuellt täcka över med folie om lammet tillagas snabbare än potatisen. Sila av stekskyn och servera separat. Eventuellt kan du mixa den med olivolja och färska myntablad för en vårgrön sås. Ställ fram hela formen med lamm, lök och potatis direkt på bordet eller buffén.
Buon Appetito!
Agnello al forno conpatate
Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök och enbär! I Italien tillagar man gärna köttet med benen och använder olika styckningsdetaljer. Det ger mer smak till rätten!
Ingredienser: (4 pers)
- 1 kg lamm med ben, t.ex. stek, lägg, bringa mm
- 1 kg potatis
- 1 vårlök
- 3 – 4 vitlöksklyftor
- Saften från 1 citron
- 2 dl vatten
- Ca 1 dl torrt vitt vin
- 3 kvistar timjan
- 2 kvistar rosmarin
- 4 st salviablad
- 2 st lagerblad
- 5 st enbär
- Salt & svartpeppar efter smak
- Olivolja extra vergine
Gör så här:
Börja med att blanda en marinad till lammbitarna. Blanda citronsaft, vitt vin, krossade enbär, krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salvia. Blanda med lammköttet i en skål eller påse och låt köttet marinera i minst 30 minuter men gärna 3 – 4 timmar. Värm ugnen på 200 ° C.
Ansa vårlöken och skär den i strimlor på längden och dela dem sedan på hälften. Dela potatisen i halvor och lägg dem i en lätt oljad ugnsform tillsammans med vårlöken. Ta bort vitlöksklyftorna från marinaden och lägg sedan lammet med marinaden ovanpå potatisen. Tillsätt timjan, rosmarin och lite av vattnet. Krydda med olivolja, salt och peppar.
Tillaga i ugnen i ca 1 ½ timme. Du kan behöva tillsätta mer vatten under tillagningen och eventuellt täcka över med folie om lammet tillagas snabbare än potatisen. Sila av stekskyn och servera separat. Eventuellt kan du mixa den med olivolja och färska myntablad för en vårgrön sås. Ställ fram hela formen med lamm, lök och potatis direkt på bordet eller buffén.
Buon Appetito!
Fyra fantastiska recept !
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.