Zuppa di Pomodoro

Zuppa di PomodoroItaliensk tomatsoppa

Ingredienser: (2-3 portioner)

  • 7-8 stora färska tomater (alternativt 800g burktomater, t.ex. San Marzano)
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • Ca 10 blad färsk basilika
  • Salt och peppar efter smak
  • 2,5-3,5 dl kycklingbuljong (beroende på önskad konsistens)

Till garnering:

  • ca 1 dl vispgrädde (eventuellt)
  • Krutonger (eventuellt)
  • Färska basilika

 

Gör så här: 

Börja med att förbered tomaterna:

Om du använder färska tomater: Koka upp en kastrull med vatten. Under tiden, skär ett tunt ”X” på toppen av varje tomat. Förbered en stor skål med isvatten som du ställer åt sidan. Du ska nu blanchera tomaterna. Gör detta i omgångar med 3-4 tomater åt gången. Lägg tomaterna i det kokande vattnet i cirka 15 sekunder, max 30 sekunder då du inte vill koka tomaterna. Använd en hålslev för att flytta tomaterna direkt till isvattnet. Lägg tomaterna på hushållspapper när du börjar med nästa omgång tomater.

Blancheringen hjälper att lossa skalet från tomaterna. Använd en liten kniv för att skala tomaterna. Ta även bort stjälkarna och kärnor ur tomaterna. Hacka dem sedan grovt.

 

Tillaga soppan:
Värm olivoljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs tills den är mjuk i cirka en minut. Lägg i de hackade tomaterna, persiljan, basilika, salt och peppar och rör om. Täck kastrullen med locket något öppet, och låt sjuda i 20 minuter. Rör om då och då.

Häll i kycklingbuljongen och rör om. Använd en stavmixer och mixa tills slät.

Smaka av och addera kryddning vid behov. Låt soppan sjuda på svag värme med halvt täckt lock tills medeltjock konsistens, ca 20-25 minuter.

Häll upp soppan i skålar och garnera med basilikablad, olivolja och eventuellt vispgrädde eller krutonger.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino
Briccotondo Barbera

Zuppa di PomodoroItaliensk tomatsoppa

Ingredienser: (2-3 portioner)

  • 7-8 stora färska tomater (alternativt 800g burktomater, t.ex. San Marzano)
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • Ca 10 blad färsk basilika
  • Salt och peppar efter smak
  • 2,5-3,5 dl kycklingbuljong (beroende på önskad konsistens)

Till garnering:

  • ca 1 dl vispgrädde (eventuellt)
  • Krutonger (eventuellt)
  • Färska basilika
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Gör så här:

Börja med att förbered tomaterna:

Om du använder färska tomater: Koka upp en kastrull med vatten. Under tiden, skär ett tunt ”X” på toppen av varje tomat. Förbered en stor skål med isvatten som du ställer åt sidan. Du ska nu blanchera tomaterna. Gör detta i omgångar med 3-4 tomater åt gången. Lägg tomaterna i det kokande vattnet i cirka 15 sekunder, max 30 sekunder då du inte vill koka tomaterna. Använd en hålslev för att flytta tomaterna direkt till isvattnet. Lägg tomaterna på hushållspapper när du börjar med nästa omgång tomater.

Blancheringen hjälper att lossa skalet från tomaterna. Använd en liten kniv för att skala tomaterna. Ta även bort stjälkarna och kärnor ur tomaterna. Hacka dem sedan grovt.

 

Tillaga soppan:
Värm olivoljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs tills den är mjuk i cirka en minut. Lägg i de hackade tomaterna, persiljan, basilika, salt och peppar och rör om. Täck kastrullen med locket något öppet, och låt sjuda i 20 minuter. Rör om då och då.

Häll i kycklingbuljongen och rör om. Använd en stavmixer och mixa tills slät.

Smaka av och addera kryddning vid behov. Låt soppan sjuda på svag värme med halvt täckt lock tills medeltjock konsistens, ca 20-25 minuter.

Häll upp soppan i skålar och garnera med basilikablad, olivolja och eventuellt vispgrädde eller krutonger.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se

Läs mer

Gnocchi filanti alla sorrentina

Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...

Läs mer

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...

Läs mer

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm