Venedig jubilerar!

25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha grundats. Enligt legenden så börjar stadens historia när snickare av grekiskt ursprung reste kyrkan San Giacometto. Kyrkan byggdes på en ö som var lite högre än de andra och av den anledningen kallades Rivus Altus, idag en plats vi känner under namnet Rialto.

 

Staden ses som en av de vackraste platserna i världen tack vare dess lagun och dess arkitektoniska mästerverk, och har en självklar plats på UNESCO:s världsarvslista.

 

Grattis på 1600-årsdagen! Tanti auguri di buon compleanno!

 

Läs också:
Italiens 10 bästa städer
Prosecco och Cicchetti – tips på platser att besöka i Venedig

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Venedig jubilerar!

25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha grundats. Enligt legenden så börjar stadens historia när snickare av grekiskt ursprung reste kyrkan San Giacometto. Kyrkan byggdes på en ö som var lite högre än de andra och av den anledningen kallades Rivus Altus, idag en plats vi känner under namnet Rialto.

 

Staden ses som en av de vackraste platserna i världen tack vare dess lagun och dess arkitektoniska mästerverk, och har en självklar plats på UNESCO:s världsarvslista.

 

Grattis på 1600-årsdagen! Tanti auguri di buon compleanno!

 

Läs också:
Italiens 10 bästa städer
Prosecco och Cicchetti – tips på platser att besöka i Venedig

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Arancini-Verdi

Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...

Läs mer

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer