Venedig jubilerar!
25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha grundats. Enligt legenden så börjar stadens historia när snickare av grekiskt ursprung reste kyrkan San Giacometto. Kyrkan byggdes på en ö som var lite högre än de andra och av den anledningen kallades Rivus Altus, idag en plats vi känner under namnet Rialto.
Staden ses som en av de vackraste platserna i världen tack vare dess lagun och dess arkitektoniska mästerverk, och har en självklar plats på UNESCO:s världsarvslista.
Grattis på 1600-årsdagen! Tanti auguri di buon compleanno!
Läs också:
Italiens 10 bästa städer
Prosecco och Cicchetti – tips på platser att besöka i Venedig
Venedig jubilerar!
25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha grundats. Enligt legenden så börjar stadens historia när snickare av grekiskt ursprung reste kyrkan San Giacometto. Kyrkan byggdes på en ö som var lite högre än de andra och av den anledningen kallades Rivus Altus, idag en plats vi känner under namnet Rialto.
Staden ses som en av de vackraste platserna i världen tack vare dess lagun och dess arkitektoniska mästerverk, och har en självklar plats på UNESCO:s världsarvslista.
Grattis på 1600-årsdagen! Tanti auguri di buon compleanno!
Läs också:
Italiens 10 bästa städer
Prosecco och Cicchetti – tips på platser att besöka i Venedig
Fyra fantastiska recept !
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.