True Italian taste

Vi på Goda Italien vurmar för det autentiska Italien oavsett om vi pratar om mat, vin eller resmål. Vi vill att du ska få ta del av allt det goda som italienarna själva är så stolta över och hoppa över trötta kopior och turistfällor.

 

Därför är vi glada att få vara en del av True Italian Taste som är ett världsomfattande projekt där den italienska staten just nu påminner världen om det italienska kökets storhet och lyfter fram alla fantastiska matproducenter och deras unika och ursprungsmärkta produkter. Det bästa av ”Made in Italy”!

 

På torsdag är det Italiens nationaldag och då kommer True Italian Taste att hyllas runtom i världen, och även synas i Goda Italiens olika kanaler, så håll utkik!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

True Italian taste

Vi på Goda Italien vurmar för det autentiska Italien oavsett om vi pratar om mat, vin eller resmål. Vi vill att du ska få ta del av allt det goda som italienarna själva är så stolta över och hoppa över trötta kopior och turistfällor.

Därför är vi glada att få vara en del av True Italian Taste som är ett världsomfattande projekt där den italienska staten just nu påminner världen om det italienska kökets storhet och lyfter fram alla fantastiska matproducenter och deras unika och ursprungsmärkta produkter. Det bästa av ”Made in Italy”!

På torsdag är det Italiens nationaldag och då kommer True Italian Taste att hyllas runtom i världen, och även synas i Goda Italiens olika kanaler, så håll utkik!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.

Läs mer

Råbiff från Piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.

Läs mer

Pasta-al-pesto,-patate-e-fagiolini

Pasta al pesto, patate e fagiolini

En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

Läs mer

Insalata di fave e pecorino

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.

Läs mer