Trote affogateRöding i vitt vin
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
- ½ dl olivolja
- 1 finhackad silverlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad persilja
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- Salt och nymalen peppar
- Vetemjöl
Gör så här:
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).
Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.
Trote affogateRöding i vitt vin
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
- ½ dl olivolja
- 1 finhackad silverlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad persilja
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- Salt och nymalen peppar
- Vetemjöl
Gör så här:
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).
Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.
Fyra fantastiska recept !
Salsa Ruffino
Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...
Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).
Pasta con ragù di lenticchie
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...