Trote affogate

Trote affogateRöding i vitt vin

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
  • ½ dl olivolja
  • 1 finhackad silverlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • Salt och nymalen peppar
  • Vetemjöl

 

Gör så här:

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

 

Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).

 

Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Trote affogateRöding i vitt vin

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
  • ½ dl olivolja
  • 1 finhackad silverlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 ¼ dl torrt vitt vin
  • Salt och nymalen peppar
  • Vetemjöl

Gör så här:

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

 

Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).

 

Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända cocktails. Den sägs ha kommit till då en bartender råkade ta fel flaska och ...

Läs mer

Gulasch triestino

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och den ungerska är att denna ska ha lika mycket kött som lök och konsistensen...

Läs mer

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.

Läs mer

Agnello al forno con patate

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm