TRATTORIA AL POMPIERE

Om du har hittat fram till det vackra torget Piazza dell’Erbe i Verona så är du bara ett par kvarter från en av våra favoritrestauranger. Vid torgets södra ände svänger du höger och här väntar en genuin matupplevelse.

Trattorian öppnades för ungefär hundra år sedan av en pensionerad brandman som aldrig döpte restaurangen, utan den kallades helt enkelt för Trattoria Al Pompiere - ”brandmannens trattoria” av gästerna vilket så småningom också blev det officiella namnet.

Det här är en okomplicerad men elegant restaurang med en varm och välkomnande atmosfär. Det är lätt att äta sig mätt på deras ost- och charkbrickor där du kan välja mellan 35 olika salumi och 100 ostar, alla italienska, som skärs upp på den vackert röda skärmaskinen i hörnet av matsalen. Men spara lite plats för de har såklart också typiska venetianska rätter; pasta, risotto, köttgrytor med polenta och mycket annat gott.
Tycker du om vinerna från Veneto, och Amarone i synnerhet, så är den gedigna vinlistan en skattkammare att botanisera i.

Glöm inte att boka bord – här är i princip alltid fullbokat! BUON APPETITO!

Marco Colicchio Delic

Marco Colicchio Cinquanta Filari

Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…

Read More

poggio le volpi roma rosso

Poggio le Volpi Roma Rosso

Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…

Read More

Fyra fantastiska recept !

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.

Läs mer

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

Hasselbackspotatis på italienska

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...

Läs mer

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.

Läs mer