TRATTORIA AL POMPIERE

Om du har hittat fram till det vackra torget Piazza dell’Erbe i Verona så är du bara ett par kvarter från en av våra favoritrestauranger. Vid torgets södra ände svänger du höger och här väntar en genuin matupplevelse.

Trattorian öppnades för ungefär hundra år sedan av en pensionerad brandman som aldrig döpte restaurangen, utan den kallades helt enkelt för Trattoria Al Pompiere - ”brandmannens trattoria” av gästerna vilket så småningom också blev det officiella namnet.

Det här är en okomplicerad men elegant restaurang med en varm och välkomnande atmosfär. Det är lätt att äta sig mätt på deras ost- och charkbrickor där du kan välja mellan 35 olika salumi och 100 ostar, alla italienska, som skärs upp på den vackert röda skärmaskinen i hörnet av matsalen. Men spara lite plats för de har såklart också typiska venetianska rätter; pasta, risotto, köttgrytor med polenta och mycket annat gott.
Tycker du om vinerna från Veneto, och Amarone i synnerhet, så är den gedigna vinlistan en skattkammare att botanisera i.

Glöm inte att boka bord – här är i princip alltid fullbokat! BUON APPETITO!

Marco Colicchio Delic

Marco Colicchio Cinquanta Filari

Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…

Read More

poggio le volpi roma rosso

Poggio le Volpi Roma Rosso

Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…

Read More

Fyra fantastiska recept !

Godmother

Godmother

Enkel drink med endast två komponenter, italienska mandellikören amaretto och vodka. Drinken är en variant på Godfather, den klassiska...

Läs mer

bombardino

Bombardino

Denna varma drink föddes i den populära skidorten Livigno på 1970-talet, då en ung bartender från Genoa som inte var van vid det kalla vädret ...

Läs mer

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Limoncello-spritz

Limoncello spritz

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..

Läs mer