Tagliatelle con finferli

Tagliatelle con finferliKantarellpasta

Kantarellen är kanske den svamp som vi i Sverige älskar allra mest, men visste du att den växer även i norra Italien och kanske främst förknippas med regionen Trentino-Alto Adige.

På italienska heter den finferli och njuts med fördel med nykokt tagliatelle och den lokala rökta skinkan speck!

 

Ingredienser:

  • 320 g tagliatelle
  • 350 g kantareller
  • 120 g speck (eller bacon)
  • 100 g gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar timjan, hackad
  • 2 kvistar persilja, hackad
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • Salt & peppar
  • Riven parmigiano reggiano efter smak

 

Gör så här:

Förbered grönsaksbuljongen och håll den varm. Rengör under tiden kantarellerna och skär dem i ganska stora bitar.

Hacka löken fint och skiva vitlöken tunt. Häll olja i en stekpanna och ”svetta” lök och vitlök på låg värme i ca 15 minuter. Krydda med timjan och persilja. Tillsätt sedan svampen och stek i ca 10 minuter.

Skär ner speck eller bacon i tärningar och lägg sedan till den i pannan och fräs i ett par minuter. Tillsätt vin och buljong och låt stå på värmen i ytterligare 5-10 minuter. Smaksätt till sist med salt och peppar.

Koka tagliatellen ”al dente” i välsaltat vatten. Lyft över den kokta pastan i pannan och blanda väl med svampblandningen.

Bland ner riven och parmesanost och garnera med hackad persilja innan servering. Njut pastan rykande varm med ett glas gott vin! Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino
Briccotondo Barbera

Tagliatelle con finferliKantarellpasta

Kantarellen är kanske den svamp som vi i Sverige älskar allra mest, men visste du att den växer även i norra Italien och kanske främst förknippas med regionen Trentino-Alto Adige.

På italienska heter den finferli och njuts med fördel med nykokt tagliatelle och den lokala rökta skinkan speck!

 

Ingredienser:

  • 320 g tagliatelle
  • 350 g kantareller
  • 120 g speck (eller bacon)
  • 100 g gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar timjan, hackad
  • 2 kvistar persilja, hackad
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • Salt & peppar
  • Riven parmigiano reggiano efter smak
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Gör så här:

Förbered grönsaksbuljongen och håll den varm. Rengör under tiden kantarellerna och skär dem i ganska stora bitar.

Hacka löken fint och skiva vitlöken tunt. Häll olja i en stekpanna och ”svetta” lök och vitlök på låg värme i ca 15 minuter. Krydda med timjan och persilja. Tillsätt sedan svampen och stek i ca 10 minuter.

Skär ner speck eller bacon i tärningar och lägg sedan till den i pannan och fräs i ett par minuter. Tillsätt vin och buljong och låt stå på värmen i ytterligare 5-10 minuter. Smaksätt till sist med salt och peppar.

Koka tagliatellen ”al dente” i välsaltat vatten. Lyft över den kokta pastan i pannan och blanda väl med svampblandningen.

Bland ner riven och parmesanost och garnera med hackad persilja innan servering. Njut pastan rykande varm med ett glas gott vin! Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma, bitterhet och en extra kick från kallbryggt kaffe.

Läs mer

Insalata di fave e pecorino

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.

Läs mer

Pasta con zucchine e cozze

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..

Läs mer

Maritozzi

Maritozzi

Gräddfyllda bullar från Rom. En perfekt frukost enligt en romare!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm