Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!

Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)

  • 2 msk pinjenötter
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 nävar färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
  • 1 dl olivolja
  • Spaghetti
  • Burrata

 

Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.

 

Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.

 

Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!

Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)

  • 2 msk pinjenötter
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 nävar färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
  • 1 dl olivolja
  • Spaghetti
  • Burrata

Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.

 

Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.

 

Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Spaghetti pomodori e mandorle

Spaghetti pomodori e mandorle

En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den ...

Läs mer

Lasagne-con-zucca-e-stracciatella

Lasagne con zucca e stracciatella

En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...

Läs mer

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.

Läs mer

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm