Pasta e FagioliSoppa med pasta och bönor från Veneto
Ingredienser Pasta e fagioli:
200 gr torkade borlotti- eller vita bönor, blötlagda över natten 100 gr rökt sidfläsk utan svål, hackat i tärningar 1 stjälk finhackad bladselleri 1 finhackad gul lök 1 finhackad morot 1 medelstor potatis, skalad och hackad 2 tomater, skalade och hackade Salt och nymalen peppar 150 gr bigoli, penne eller annan pasta Olivolja extra vergine Riven parmigiano eller grana padano Gör så här:Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten så att det täcker och sjud ca 2 timmar eller tills bönorna är mjuka. Ta några matskedar av bönorna och kör i en mixer. Lägg tillbaka massan i soppan. Tillsätt salt, peppar och pasta och koka ca 10 minuter tills pastan är klar. Servera soppan varm med lite nymalen peppar och några droppar olivolja i varje tallrik. Strö osten över soppan. Njut av Pasta e fagioli! Läs också:Recept på sopporRecept på vegetariska maträtter Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Fontana Candida
Frascati
Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…
Fyra fantastiska recept !
Salsa tonnato
Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...
Burrata med grillad persika
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Grill
Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!
Cannoli al limoncello
Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...