Pasta e fagioli

Pasta e FagioliSoppa med pasta och bönor från Veneto

Ingredienser Pasta e fagioli:
  • 200 gr torkade borlotti- eller vita bönor, blötlagda över natten
  • 100 gr rökt sidfläsk utan svål, hackat i tärningar
  • 1 stjälk finhackad bladselleri
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad morot
  • 1 medelstor potatis, skalad och hackad
  • 2 tomater, skalade och hackade
  • Salt och nymalen peppar
  • 150 gr bigoli, penne eller annan pasta
  • Olivolja extra vergine
  • Riven parmigiano eller grana padano
 Gör så här:Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten så att det täcker och sjud ca 2 timmar eller tills bönorna är mjuka. Ta några matskedar av bönorna och kör i en mixer. Lägg tillbaka massan i soppan. Tillsätt salt, peppar och pasta och koka ca 10 minuter tills pastan är klar. Servera soppan varm med lite nymalen peppar och några droppar olivolja i varje tallrik. Strö osten över soppan. Njut av Pasta e fagioli! Läs också:Recept på sopporRecept på vegetariska maträtter Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer

Šmòrn

Šmòrn

Skidorten Cortinas egen äppelpannkaka. En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i ...

Läs mer

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Brasato al Barolo

Brasato al Barolo

Ett långkok på nötkött bräserat i rödvin som serveras med polenta och krispiska grönsaker ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm