Etnas sluttningar på Sicilien är kanske den mest trendiga vinadressen just nu. Historiskt är det kvinnorna som ansvarat för vinodlingarna högt upp utmed berget, och för att de skulle synas på långt håll när de bar ner sina druvor bar de blå hättor och röda förkläden. Nu har du fått förklaringen till den vackra etiketten.
Vinet kommer från det kvalitetsdrivna kooperativet Mandrarossa och är gjort till 100% av den lokala druvan Carricante. Den vulkanrika jorden ger ett fylligt vin med gula frukter, vita blommor, fläder och en lätt citruston. Ett förträffligt fiskvin, utmärkt till alla sorters skaldjur, men också till mildare ostar, fågel och asiatiska rätter.
Artikelnummer: 73641
Pris: 191 kronor
Alkohol: 13%
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.
Mandrarossa Etna Bianco Etnas sluttningar på Sicilien är kanske den mest trendiga vinadressen just nu. Historiskt är det kvinnorna som ansvarat för vinodlingarna högt upp utmed berget, och för att de skulle synas på långt håll när de bar ner sina druvor bar de blå hättor och röda förkläden. Nu har du fått förklaringen till den vackra etiketten. Vinet kommer från det kvalitetsdrivna kooperativet Mandrarossa och är gjort till 100% av den lokala druvan Carricante. Den vulkanrika jorden ger ett fylligt vin med gula frukter, vita blommor, fläder och en lätt citruston. Ett förträffligt fiskvin, utmärkt till alla sorters skaldjur, men också till mildare ostar, fågel och asiatiska rätter. Artikelnummer: 73641Pris: 191 kronorAlkohol: 13%
Etnas sluttningar på Sicilien är kanske den mest trendiga vinadressen just nu. Historiskt är det kvinnorna som ansvarat för vinodlingarna högt upp utmed berget, och för att de skulle synas på långt håll när de bar ner sina druvor bar de blå hättor och röda förkläden. Nu har du fått förklaringen till den vackra etiketten.
Vinet kommer från det kvalitetsdrivna kooperativet Mandrarossa och är gjort till 100% av den lokala druvan Carricante. Den vulkanrika jorden ger ett fylligt vin med gula frukter, vita blommor, fläder och en lätt citruston. Ett förträffligt fiskvin, utmärkt till alla sorters skaldjur, men också till mildare ostar, fågel och asiatiska rätter.
Artikelnummer: 73641
Pris: 191 kronor
Alkohol: 13%
Recept till vitt vin!
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Vegetariskt,Tomas Bacoccoli,Sallader
Violettas Panzanella
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min. Skär under ...
Förrätter / Antipasti,Tillbehör
Bruschetta con tapenade italiana
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Recept till vitt vin!
Spaghetti alle vongole
Börja med att förbereda musslorna.…
Bruschetta med italiensk råbiff
Trevligt tilltugg av surdegsbröd toppat…
Crostini con ricotta e fichi
Snittar med ricotta, fikon,…
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan…