Lombata di vitello

Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna

Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)

  • 700 gr kalvkött i 4 skivor
  • Vetemjöl, salt och peppar
  • 1 ägg
  • 175 gr ströbröd
  • 50 gr smör
  • 4 tunna skivor prosciutto
  • 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 msk hackad persilja

 

Gör så här:

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

 

Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.

 

Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!

 

Läs också:

Kalvkött-recept!

Ossobuco alla Milanese

Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna

Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)

  • 700 gr kalvkött i 4 skivor
  • Vetemjöl, salt och peppar
  • 1 ägg
  • 175 gr ströbröd
  • 50 gr smör
  • 4 tunna skivor prosciutto
  • 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 msk hackad persilja

Gör så här:

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

 

Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.

 

Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!

 

Läs också:

Kalvkött-recept!

Ossobuco alla Milanese

Fyra fantastiska recept !

Stracciatella-alla-Romana

Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...

Läs mer

Bucatini-alle-olive-verdi

Bucatini alle olive verdi

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt och smaskigt recept som värmer. Salta oliverna, syrlig citrus och vitlöken skapar ...

Läs mer

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.

Läs mer

Spaghetti-allo-scoglio

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm