Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna
Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)
- 700 gr kalvkött i 4 skivor
- Vetemjöl, salt och peppar
- 1 ägg
- 175 gr ströbröd
- 50 gr smör
- 4 tunna skivor prosciutto
- 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
- 4 msk vispgrädde
- 4 msk hackad persilja
Gör så här:
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.
Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!
Läs också:
Lombata di VitelloKalvschnitzlar från Emilia-Romagna
Ingredienser Lombata di vitello: (8 portioner)
- 700 gr kalvkött i 4 skivor
- Vetemjöl, salt och peppar
- 1 ägg
- 175 gr ströbröd
- 50 gr smör
- 4 tunna skivor prosciutto
- 25 – 50 gr parmigiano, grovt riven eller hyvlad
- 4 msk vispgrädde
- 4 msk hackad persilja
Gör så här:
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i de panerade schnitzlarna när smöret skummar och stek dem vackert bruna 1 minut på vardera sidan.
Lägg dem sedan på en bakplåt. Täck varje köttbit med 1 skiva prosciutto, strö över parmesanosten och häll 1 msk grädde på var och en. Ställ schnitzlarna under grillelementet i ugnen tills osten har smält och fått en gyllengul färg. Servera dem överströdda med hackad persilja.
Buon appetito! Njut av Lombata di vitello!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).
Ribollita – bönsoppa från Toscana
Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.
Perlino Royale
En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...