Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron
En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.
Ingredienser:
- 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
- 250 gr grön sparris
- Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
- 1 tsk smör (eller olivolja)
- 70 gr riven Parmigiano Reggiano
- 4–8 blad basilika
- Salt & svartpeppar efter smak
- Paprikapulver efter smak
Gör så här:
Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.
Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.
Koka pastan ”al dente”.
Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.
Servera omedelbart och njut! Buon appetito!
Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron
En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.
Ingredienser:
- 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
- 250 gr grön sparris
- Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
- 1 tsk smör (eller olivolja)
- 70 gr riven Parmigiano Reggiano
- 4–8 blad basilika
- Salt & svartpeppar efter smak
- Paprikapulver efter smak
Gör så här:
Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.
Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.
Koka pastan ”al dente”.
Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.
Servera omedelbart och njut! Buon appetito!
Mer Pasta !
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.
Pasta alla Norma
Pasta,Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.









