La Perlara Recioto di Soave

Vinområdet Soave strax utanför Verona är känt för sina mineraldrivna vita viner av den sent mognande druvan Garganega. Om man låter druvorna torka sex till sju månader innan så får man en ”recioto”. Våren efter skörden pressas de torkade druvorna och jäser och lagras ett knappt år på små ekfat.

Det här är ett intensivt sött vin som smakar aprikosmarmelad, apelsinskal, sultanrussin, marsipan, ananas, vanilj och saffran. Serveras svalt till frukt- och bärdesserter eller till lagrade grönmögelostar.

Artikelnummer: 92198
Pris: 200 kronor
Alkohol: 13,5%

Coppa-di-mascarpone-alle-Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.

Read More

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.

Read More

La-Perlara-Recioto-di-SoaveLa Perlara Recioto di Soave Vinområdet Soave strax utanför Verona är känt för sina mineraldrivna vita viner av den sent mognande druvan Garganega. Om man låter druvorna torka sex till sju månader innan så får man en ”recioto”. Våren efter skörden pressas de torkade druvorna och jäser och lagras ett knappt år på små ekfat. Det här är ett intensivt sött vin som smakar aprikosmarmelad, apelsinskal, sultanrussin, marsipan, ananas, vanilj och saffran. Serveras svalt till frukt- och bärdesserter eller till lagrade grönmögelostar. Artikelnummer: 92198Pris: 200 kronorAlkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Vinområdet Soave strax utanför Verona är känt för sina mineraldrivna vita viner av den sent mognande druvan Garganega. Om man låter druvorna torka sex till sju månader innan så får man en ”recioto”. Våren efter skörden pressas de torkade druvorna och jäser och lagras ett knappt år på små ekfat.

Det här är ett intensivt sött vin som smakar aprikosmarmelad, apelsinskal, sultanrussin, marsipan, ananas, vanilj och saffran. Serveras svalt till frukt- och bärdesserter eller till lagrade grönmögelostar.

Artikelnummer: 92198
Pris: 200 kronor
Alkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Recept som passar till !

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

Läs mer

Torta-di-nocciola

Torta di nocciola – Hasselnötskaka

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.

Läs mer

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm