Vinområdet Soave strax utanför Verona är känt för sina mineraldrivna vita viner av den sent mognande druvan Garganega. Om man låter druvorna torka sex till sju månader innan så får man en ”recioto”. Våren efter skörden pressas de torkade druvorna och jäser och lagras ett knappt år på små ekfat.
Det här är ett intensivt sött vin som smakar aprikosmarmelad, apelsinskal, sultanrussin, marsipan, ananas, vanilj och saffran. Serveras svalt till frukt- och bärdesserter eller till lagrade grönmögelostar.
Artikelnummer: 92198
Pris: 200 kronor
Alkohol: 13,5%
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.
Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.
La Perlara Recioto di Soave Vinområdet Soave strax utanför Verona är känt för sina mineraldrivna vita viner av den sent mognande druvan Garganega. Om man låter druvorna torka sex till sju månader innan så får man en ”recioto”. Våren efter skörden pressas de torkade druvorna och jäser och lagras ett knappt år på små ekfat. Det här är ett intensivt sött vin som smakar aprikosmarmelad, apelsinskal, sultanrussin, marsipan, ananas, vanilj och saffran. Serveras svalt till frukt- och bärdesserter eller till lagrade grönmögelostar. Artikelnummer: 92198Pris: 200 kronorAlkohol: 13,5%
Vinområdet Soave strax utanför Verona är känt för sina mineraldrivna vita viner av den sent mognande druvan Garganega. Om man låter druvorna torka sex till sju månader innan så får man en ”recioto”. Våren efter skörden pressas de torkade druvorna och jäser och lagras ett knappt år på små ekfat.
Det här är ett intensivt sött vin som smakar aprikosmarmelad, apelsinskal, sultanrussin, marsipan, ananas, vanilj och saffran. Serveras svalt till frukt- och bärdesserter eller till lagrade grönmögelostar.
Artikelnummer: 92198
Pris: 200 kronor
Alkohol: 13,5%
Recept som passar till !
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.
Semifreddo
Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lätt...
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...