Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål

 Ingredienser:
  • Ca 800 g Fänkål
  • 3 st apelsiner
  • 50 g pinjenötter
  • 20 g russin
  • Olivolja
  • Äppelcidervinäger
  
Gör så här:
Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter. Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna. Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.
 Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!
  
Läs även:
 Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 9

Inget betyg än så länge

Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål

Ingredienser:

  • Ca 800 g Fänkål
  • 3 st apelsiner
  • 50 g pinjenötter
  • 20 g russin
  • Olivolja
  • Äppelcidervinäger

Gör så här:

Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter.

 

Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna.

 

Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.

 

Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!

 

 

Läs även:

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 9

Inget betyg än så länge

Mer italiensk jul !

Pizza bianco med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett…

Läs recept

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…

Läs recept

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs recept

Penne-alla-milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…

Läs recept