Garibaldi Sbagliato

Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink

Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.

 

Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!

 

Ingredienser:

  • 3 cl gin
  • 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
  • 6 cl färsk apelsinjuice
  • Prosecco efter smak

 

Gör så här:

Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink

Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.

 

Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!

 

Ingredienser:

  • 3 cl gin
  • 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
  • 6 cl färsk apelsinjuice
  • Prosecco efter smak

 

Gör så här:

Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Läs mer

Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få klar, men går bra att frysa. Gör en stor sats och ha som kärlek i ...

Läs mer

Agnello-a-scottadito

Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme..

Läs mer

spaghetti-al-carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm