Festa Della Republicca

Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket – monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% – 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini.

 

Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen!

 

TANTI AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Festa Della Republicca

Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket – monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% – 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini.

Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen!

 

TANTI AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Burrata-med-persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…

Read More

Crema di mascarpone con fragole

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens…

Read More

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter;…

Read More

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det…

Read More