Festa Della Republicca
Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket – monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% – 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini.
Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen!
TANTI AUGURI ITALIA!
Festa Della Republicca
Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket – monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% – 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini.
Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen!
TANTI AUGURI ITALIA!
Fyra fantastiska recept !
Involtini Nordini – di vitello
Kalvkött,Reportage,Peter Nordin
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!
Peter Nordins Tiramisù
Desserter,Vi Gillar,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.