Festa Della Republicca

Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket - monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% - 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini. Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen! TANTI AUGURI ITALIA! 

Festa Della Republicca

Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket - monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% - 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini. 

 Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen!
  
TANTI AUGURI ITALIA!

Fyra fantastiska recept !

panettone med apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Läs recept

Smörstekt Gnocchi med parmesan

Smörstekt Gnocchi med parmesan

En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En…

Läs recept

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino.…

Läs recept

Peter-Nordins-Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…

Läs recept