Amarone, en av vinvärldens riktiga tungviktare, har du säkert njutit av tidigare, men här kommer ett vin som höjer ribban ytterligare. Riserva betyder att vinet lagrats hela fyra år på fat istället för två, och det ger ett sammetsmjukt och kraftullt vin med komplexa och kryddiga toner av torkad frukt, mogna moreller och tobak som passar till höstens täta långkokta grytor eller varför inte ensamt majestät med en bit vällagrad parmigiano reggiano eller gorgonzola. Du får nog svårt att hitta mer Amarone för pengarna än här! Perfekt som julklapp.
Artikelnummer: 73567
Pris: 372 kronor
Alkohol: 15,5%
Amarone på högsta nivå! Limiterad upplaga.
Castelforte Amarone Riserva Amarone, en av vinvärldens riktiga tungviktare, har du säkert njutit av tidigare, men här kommer ett vin som höjer ribban ytterligare. Riserva betyder att vinet lagrats hela fyra år på fat istället för två, och det ger ett sammetsmjukt och kraftullt vin med komplexa och kryddiga toner av torkad frukt, mogna moreller och tobak som passar till höstens täta långkokta grytor eller varför inte ensamt majestät med en bit vällagrad parmigiano reggiano eller gorgonzola. Du får nog svårt att hitta mer Amarone för pengarna än här! Perfekt som julklapp. Artikelnummer: 73567Pris: 372 kronorAlkohol: 15,5%Amarone på högsta nivå! Limiterad upplaga.
Amarone, en av vinvärldens riktiga tungviktare, har du säkert njutit av tidigare, men här kommer ett vin som höjer ribban ytterligare. Riserva betyder att vinet lagrats hela fyra år på fat istället för två, och det ger ett sammetsmjukt och kraftullt vin med komplexa och kryddiga toner av torkad frukt, mogna moreller och tobak som passar till höstens täta långkokta grytor eller varför inte ensamt majestät med en bit vällagrad parmigiano reggiano eller gorgonzola. Du får nog svårt att hitta mer Amarone för pengarna än här! Perfekt som julklapp.
Artikelnummer: 73567
Pris: 372 kronor
Alkohol: 15,5%
Amarone på högsta nivå! Limiterad upplaga.
Rätter att avnjuta med vinet:
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.
Rätter att avnjuta med vinet:
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt…
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit…
Tagliata di Manzo
Tagliata di Manzo är en lättlagad…
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta…