Cantina Zaccagnini

Vinerna från Cantina Zaccagnini är lätta att känna igen tack vare den lilla kvisten från en vinranka som knyts på varje flaska. Vingården grundades i slutet av 1970-talet i Abruzzo och omfattar idag cirka 300 hektar vingårdar. Fokus ligger främst på den blå druvsorten montepulciano, som är den vanligaste druvsorten längs den italienska östkusten. Abruzzos vinodlingar breder ut sig mellan det Adriatiska havet och bergskedjan Apenninerna. Regionen är volymmässigt Italiens femte största, och de rika rödvinerna härifrån har länge varit populära i Sverige. Det här är lite kraftigare rött kryddigt vin med inslag av fat, körsbär, timjan, kryddnejlika, vanilj och hallon, och njuts bäst till rätter av lamm- eller nötkött.

Artikelnummer: 2390
Pris: 119 kronor
Alkohol: 13%

Vinerna från Cantina Zaccagnini är lätta att känna igen tack vare den lilla kvisten från en vinranka som knyts på varje flaska. Vingården grundades i slutet av 1970-talet i Abruzzo och omfattar idag cirka 300 hektar vingårdar. Fokus ligger främst på den blå druvsorten montepulciano, som är den vanligaste druvsorten längs den italienska östkusten. Abruzzos vinodlingar breder ut sig mellan det Adriatiska havet och bergskedjan Apenninerna. Regionen är volymmässigt Italiens femte största, och de rika rödvinerna härifrån har länge varit populära i Sverige. Det här är lite kraftigare rött kryddigt vin med inslag av fat, körsbär, timjan, kryddnejlika, vanilj och hallon, och njuts bäst till rätter av lamm- eller nötkött.

Artikelnummer: 2390
Pris: 119 kronor
Alkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia

Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla…

Pasta med salsiccia och peperoncino
Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med…

Vitello Braciole

Termen "Braciole" kommer från det…

Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm