Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!

Ingredienser:

  • 1 grapefrukt
  • 2 apelsiner
  • 2 burrata
  • 1 fänkål
  • 1 silverlök
  • 1 dl mandel
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja av hög kvalitet

 

Gör så här:

Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.

 

Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!

Ingredienser:

  • 1 grapefrukt
  • 2 apelsiner
  • 2 burrata
  • 1 fänkål
  • 1 silverlök
  • 1 dl mandel
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja av hög kvalitet

Gör så här:

Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.

 

Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.

Läs mer

Contessa

Contessa

En lite friskare och enklare variant av Negroni - I en Contessa byts Campari ut mot den lättare Aperolen (eller liknande) och torr vermouth..

Läs mer

Bruschetta med italiensk råbiff

Trevligt tilltugg av surdegsbröd toppat med råbiff på italienska smaker

Läs mer

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.

Läs mer