Burrata med citrus och fänkålssallad

Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!

Ingredienser:

  • 1 grapefrukt
  • 2 apelsiner
  • 2 burrata
  • 1 fänkål
  • 1 silverlök
  • 1 dl mandel
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja av hög kvalitet

 

Gör så här:

Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.

 

Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!

Ingredienser:

  • 1 grapefrukt
  • 2 apelsiner
  • 2 burrata
  • 1 fänkål
  • 1 silverlök
  • 1 dl mandel
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja av hög kvalitet

Gör så här:

Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.

 

Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...

Läs mer

Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne

En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!

Läs mer

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns

Läs mer

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm