Ripasso är en metod som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom, genom en andra jäsning med skalmassan från amaronefaten. Det ger ett relativt fylligt, kryddigt vin med fin syra och smak av torkade körsbär, kanel, vanilj, hallon och kryddpeppar som ska drickas i stora glas till rätter av lamm- eller nötkött.
Brigaldara ligger i byn San Floriano i Maranodalen och är en av de tretton familjerna som ingår i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som värnar om den klassiska Amarone-produktionen.
Artikelnummer: 79097
Pris: 151 kronor
Alkohol: 14,5%
Nothing found.
Brigaldara Ripasso Superiore Ripasso är en metod som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom, genom en andra jäsning med skalmassan från amaronefaten. Det ger ett relativt fylligt, kryddigt vin med fin syra och smak av torkade körsbär, kanel, vanilj, hallon och kryddpeppar som ska drickas i stora glas till rätter av lamm- eller nötkött. Brigaldara ligger i byn San Floriano i Maranodalen och är en av de tretton familjerna som ingår i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som värnar om den klassiska Amarone-produktionen. Artikelnummer: 79097Pris: 151 kronorAlkohol: 14,5%
Ripasso är en metod som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom, genom en andra jäsning med skalmassan från amaronefaten. Det ger ett relativt fylligt, kryddigt vin med fin syra och smak av torkade körsbär, kanel, vanilj, hallon och kryddpeppar som ska drickas i stora glas till rätter av lamm- eller nötkött.
Brigaldara ligger i byn San Floriano i Maranodalen och är en av de tretton familjerna som ingår i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som värnar om den klassiska Amarone-produktionen.
Artikelnummer: 79097
Pris: 151 kronor
Alkohol: 14,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.
Rätter att avnjuta med vinet:
Ragú på högrev
Mustigt långkok på högrev med…
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit…
Vitello Braciole
Termen "Braciole" kommer från det…
Spaghetti alla Carbonara
Ett klassiskt italienskt recept på…