Agnello Arrosto
Lammstek
Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)
- 1 ½ kg urbenad lammstek
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 3 kvistar rosmarin
- Salt och peppar
- 2 dl vitt vin
Gör ”Agnello arrosto” så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.
Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.
Läs också:
Agnello Arrosto
Lammstek
Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)
- 1 ½ kg urbenad lammstek
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 3 kvistar rosmarin
- Salt och peppar
- 2 dl vitt vin
Gör ”Agnello arrosto” så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.
Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...
Soppa på linser från Castelluccio
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.