Agnello arrosto

Agnello Arrosto
Lammstek

Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)

  • 1 ½ kg urbenad lammstek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • Salt och peppar
  • 2 dl vitt vin

 

Gör ”Agnello arrosto” så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

 

Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.

 

Läs också:

Agnello a Scottadito

Recept med lamm

Följ oss på:

 

Agnello Arrosto
Lammstek

Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)

  • 1 ½ kg urbenad lammstek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • Salt och peppar
  • 2 dl vitt vin

Gör ”Agnello arrosto” så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

 

Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.

 

Läs också:

Agnello a Scottadito

Recept med lamm

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato

Läs mer

Cotoletta di pollo alla Milanese

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...

Läs mer

Galen i gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett alternativ till pasta, med recept som går tusentals ...

Läs mer

Hasselbackspotatis på italienska

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm