Agnello arrosto

Agnello Arrosto
Lammstek

Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)

  • 1 ½ kg urbenad lammstek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • Salt och peppar
  • 2 dl vitt vin

 

Gör ”Agnello arrosto” så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

 

Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.

 

Läs också:

Agnello a Scottadito

Recept med lamm

Följ oss på:

 

Agnello Arrosto
Lammstek

Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)

  • 1 ½ kg urbenad lammstek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • Salt och peppar
  • 2 dl vitt vin

Gör ”Agnello arrosto” så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

 

Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.

 

Läs också:

Agnello a Scottadito

Recept med lamm

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata di fave e pecorino

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.

Läs mer

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer

Coppa-di-mascarpone-alle-Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.

Läs mer

Danubio Napoletano

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den historiska hamnstaden Neapel. Danubio napoletano består av små bullar fyllda med skinka och provolaost, och serveras ofta som en del av en aperitivo före middagen eller som mellanmål för barn.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm