Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

 

Ingredienser till Saffransbiscotti:

  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.

Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten.

Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.

Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.

 

Källa: Arla

 

Fler julrecept:

Pasta con zafferano e limone

Risotto Milanese

Glassfylld panettone

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

 

Ingredienser till Saffransbiscotti:

  • 150 g mandel
  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och grovhackad mandel och rör ner det i smeten. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.

 

Källa: Arla

 

Fler julrecept:

Pasta con zafferano e limone

Risotto Milanese

Glassfylld panettone

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.

Läs mer

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!

Läs mer

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm