Smörstekt Gnocchi med parmesan

Ingredienser: (ca 6 portioner)

  • 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
  • 4 vitlöksklyftor
  • 30 g smör och lite olivolja till stekning
  • Ca 3/4 dl riven parmesan
  • Salt & peppar

 

Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:

 

Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.

Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.

Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.

Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

 

Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Smörstekt Gnocchi med parmesan

Ingredienser: (ca 6 portioner)

  • 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
  • 4 vitlöksklyftor
  • 30 g smör och lite olivolja till stekning
  • Ca 3/4 dl riven parmesan
  • Salt & peppar

Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:

 

Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.

 

Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.

 

Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.

 

Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

 

Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Potatissallad - Peter Nordin

Potatissallad på italienskt vis

En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...

Läs mer

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Läs mer

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..

Läs mer