Panettone med apelsin

Panettone med apelsin

Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet!

 

Läs mer om historien bakom julkakan HÄR.

 

Ingredienser:

  • 1 förpackning Panettone
  • 2 apelsiner
  • Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad
  • 1 frp Mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
  • Minimaränger (vita)

 

Gör så här:
Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)

Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.

Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung.

Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.

Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.

Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.

Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.

Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.

Buon appetito!

 

Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone

 

Besök vår julsida:
Fira en italiensk jul

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Panettone med apelsin

Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet!

 

Läs mer om historien bakom julkakan HÄR.

 

Ingredienser:

  • 1 förpackning Panettone
  • 2 apelsiner
  • Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad
  • 1 frp Mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
  • Minimaränger (vita)

Gör så här:
Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)

Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.

Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung.

Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.

Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.

Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.

Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.

Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.

 

Buon appetito!

 

 

Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone

 

Besök vår julsida:
Fira en italiensk jul

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm