Polpette al sugoItalienska köttbullar i tomatsås
Köttbullar känns kanske väldigt svenskt men olika varianter förekommer i hela världen. De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med.
- 300 gr kalvfärs
- 150 gr salsicciafärs
- 1 dl riven parmigiano eller pecorino
- 1 tsk torkad oregano
- 1 ägg
- Lite riven muskot
- 1 skiva vitt bröd
- Ev. vetemjöl
- Olivolja
- Salt och peppar
- 2 burkar hela tomater av god kvalitet
- 2 – 3 vitlöksklyftor
- 1 smulad peperoncino (torkad pepparfrukt)
- Olivolja
- En skvätt rött vin
Polpette al sugoItalienska köttbullar i tomatsås
Köttbullar känns kanske väldigt svenskt men olika varianter förekommer i hela världen. De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med.
- 300 gr kalvfärs
- 150 gr salsicciafärs
- 1 dl riven parmigiano eller pecorino
- 1 tsk torkad oregano
- 1 ägg
- Lite riven muskot
- 1 skiva vitt bröd
- Ev. vetemjöl
- Olivolja
- Salt och peppar
- 2 burkar hela tomater av god kvalitet
- 2 – 3 vitlöksklyftor
- 1 smulad peperoncino (torkad pepparfrukt)
- Olivolja
- En skvätt rött vin
Mer Pasta !
Spaghetti alla Carbonara
Vi Gillar,Fläsk,Pasta,Louise Laurenius
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!
Pasta alla Norma
Pasta,Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...