Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.
Ingredienser Pan dei morti:
125 g vetemjöl 125 g Amaretti-skorpor 125 g Savoiardi-kex 125 g socker 25 g kakaopulver 50 ml Vin Santo (kan uteslutas) 2 äggvitor 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar 50 g russin 65 g mandlar 25 g kanderad apelsin och/eller citron 1 - 2 tsk kanel 1 nypa muskotnöt 3 tsk bakpulver Florsocker Gör så här: Sätt ungen på 180° Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti!
Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon
Pan dei morti
En klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.
Ingredienser Pan dei morti:
125 g vetemjöl 125 g Amaretti-skorpor 125 g Savoiardi-kex 125 g socker 25 g kakaopulver 50 ml Vin Santo (kan uteslutas) 2 äggvitor 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar 50 g russin 65 g mandlar 25 g kanderad apelsin och/eller citron 1 - 2 tsk kanel 1 nypa muskotnöt 3 tsk bakpulver Florsocker
Gör så här:
Sätt ungen på 180°
Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl.
Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning.
Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti!

Mer Halloween:

Fler italienska desserter !
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.
Torta Alle Fragole Di Nonna
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt ...
Gelato alla stracciatella
Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.