Pan dei mortiEn klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.

Ingredienser Pan dei morti:
  • 125 g vetemjöl
  • 125 g Amaretti-skorpor
  • 125 g Savoiardi-kex
  • 125 g socker
  • 25 g kakaopulver
  • 50 ml Vin Santo (kan uteslutas)
  • 2 äggvitor
  • 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar
  • 50 g russin
  • 65 g mandlar
  • 25 g kanderad apelsin och/eller citron
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 nypa muskotnöt
  • 3 tsk bakpulver
  • Florsocker
 Gör så här: Sätt ungen på 180° Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl. Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning. Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti! Italien firar sina helgon  Mer Halloween:Blanda orange drinkar till HalloweenLaga pasta med pumpaItalien firar sina helgon

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pan dei morti

En klassisk och mycket lättlagad kaka som traditionellt serveras under allhelgonahelgen.

Ingredienser Pan dei morti:

  • 125 g vetemjöl
  • 125 g Amaretti-skorpor
  • 125 g Savoiardi-kex
  • 125 g socker
  • 25 g kakaopulver
  • 50 ml Vin Santo (kan uteslutas)
  • 2 äggvitor
  • 50 g torkade fikon, hackade i mindre bitar
  • 50 g russin
  • 65 g mandlar
  • 25 g kanderad apelsin och/eller citron
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 nypa muskotnöt
  • 3 tsk bakpulver
  • Florsocker

Gör så här:

Sätt ungen på 180°

Finhacka mandel, Savoiardi och Amaretti och tillsätt sedan de torkade fikonen, socker, kakao, muskotnöt, kanel och mjöl och blanda väl.

Tillsätt russin, kanderad frukt, vin santo och äggvita till resten av ingredienserna och knåda tills du fått en fast och homogen blandning.

Tillsätt till sist bakpulvret och blanda det med resten av ingredienserna. Forma små bollar av degen och platta till dem till en oval form.

Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt och pudra dem sedan med florsocker. Njut av Pan dei morti!

Italien firar sina helgon

Mer Halloween:

Blanda orange drinkar till Halloween

Laga pasta med pumpa

Italien firar sina helgon

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer

Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.

Läs mer

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt ...

Läs mer

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.

Läs mer