Agnello a scottadito

Agnello a scottaditoGrillade lammkotletter från Lazio

Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!

 

Ingredienser till agnello a scottadito:

  • 8 st lammkotletter
  • 3 msk olivolja
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme ett par minuter på varje sida. Krydda dem med en nypa salt och generöst med nymald peppar. Om möjligt, låt dem vila i cirka 5 minuter innan servering. En god sallad är allt som behövs som tillbehör.

 

Buon appetito! Njut av Agnello a scottadito.

 

Läs också:

Sommar-recept
Bistecca alla Fiorentina

Följ oss på:

 

Agnello a scottaditoGrillade lammkotletter från Lazio

Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!

 

Ingredienser till Agnello a scottadito:

  • 8 st lammkotletter
  • 3 msk olivolja
  • Salt & peppar

Gör så här:

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme ett par minuter på varje sida. Krydda dem med en nypa salt och generöst med nymald peppar. Om möjligt, låt dem vila i cirka 5 minuter innan servering. En god sallad är allt som behövs som tillbehör.

Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!

 

Buon appetito! Njut av Agnello a scottadito.

 

Läs också:

Recept med lamm
Bistecca alla Fiorentina

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ragú på högrev

Mustigt långkok på högrev med italienska smaker.

Läs mer

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.

Läs mer

Stufato di cervo

Stufato di cervo

Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.

Läs mer

Gnocchi-burro-e-salvia

Gnocchi burro e salvia

Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska klassikern Gnocchi burro e salvia är enkel, vegetarisk och också otroligt god!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm