Agnello a scottaditoGrillade lammkotletter från Lazio

Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!

 

Ingredienser till agnello a scottadito:

  • 8 st lammkotletter
  • 3 msk olivolja
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme ett par minuter på varje sida. Krydda dem med en nypa salt och generöst med nymald peppar. Om möjligt, låt dem vila i cirka 5 minuter innan servering. En god sallad är allt som behövs som tillbehör.

 

Buon appetito! Njut av Agnello a scottadito.

 

Läs också:

Sommar-recept
Bistecca alla Fiorentina

Följ oss på:

 

Agnello a scottaditoGrillade lammkotletter från Lazio

Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!

 

Ingredienser till Agnello a scottadito:

  • 8 st lammkotletter
  • 3 msk olivolja
  • Salt & peppar

Gör så här:

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme ett par minuter på varje sida. Krydda dem med en nypa salt och generöst med nymald peppar. Om möjligt, låt dem vila i cirka 5 minuter innan servering. En god sallad är allt som behövs som tillbehör.

Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!

 

Buon appetito! Njut av Agnello a scottadito.

 

Läs också:

Recept med lamm
Bistecca alla Fiorentina

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...

Läs mer

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...

Läs mer

Lasagne-alla-Bolognese

Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...

Läs mer

Spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna

Läs mer