Oss svenskitalienare emellan
Text av: Tomas Bacoccoli
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på mig. Vi satt i en fullpackad bil på väg över Öresundsbron ner till Italien. Och nu den 24e maj kommer den där boken ut. En bastu i Umbrien. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att den utspelar sig i Sverige och Italien och däremellan.
Hur som helst, nu känns det rätt tomt. Jag saknar karaktärerna, deras små problem och jag saknar att somna och vakna med en liten del av texten i huvudet. Det är som att sluta på ett jobb. Man plockar ihop sina grejer i en liten flyttlåda, med foto-ramen och krukväxten längst upp. Dags för nya utmaningar, som det heter. Man är fri och tom, samtidigt.
För att fylla tomrummet har jag börjat skriva om möten med andra karaktärer än de i boken. Om det som ryms mellan Sverige och Italien, förr och nu, om längtan och saknad. Och om mat förstås. Och du kommer kunna läsa om dessa samtal här i Goda Italien, en gång i veckan, hela vägen fram till midsommar.
I maj träffar jag svenskitalienarna Thomas Nordahl, Amelia Adamo, Alexandra Zazzi och Jan Björklund. Först ut är fotbollsprofessorn och livsnjutaren Don Tommaso. Vi ses nästa vecka.
Läs hela serien här
Lästips:
”En bastu i Umbrien” en bok skriven av Tomas Bacoccoli.
Oss svenskitalienare emellan
Text av: Tomas Bacoccoli
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på mig. Vi satt i en fullpackad bil på väg över Öresundsbron ner till Italien. Och nu den 24e maj kommer den där boken ut. En bastu i Umbrien. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att den utspelar sig i Sverige och Italien och däremellan.
Hur som helst, nu känns det rätt tomt. Jag saknar karaktärerna, deras små problem och jag saknar att somna och vakna med en liten del av texten i huvudet. Det är som att sluta på ett jobb. Man plockar ihop sina grejer i en liten flyttlåda, med foto-ramen och krukväxten längst upp. Dags för nya utmaningar, som det heter. Man är fri och tom, samtidigt.
För att fylla tomrummet har jag börjat skriva om möten med andra karaktärer än de i boken. Om det som ryms mellan Sverige och Italien, förr och nu, om längtan och saknad. Och om mat förstås. Och du kommer kunna läsa om dessa samtal här i Goda Italien, en gång i veckan, hela vägen fram till midsommar.
I maj träffar jag svenskitalienarna Thomas Nordahl, Amelia Adamo, Alexandra Zazzi och Jan Björklund. Först ut är fotbollsprofessorn och livsnjutaren Don Tommaso. Vi ses nästa vecka.
Läs hela serien här
Lästips:
”En bastu i Umbrien” en bok skriven av Tomas Bacoccoli.
Mer av Tomas Bacoccoli !
Olivolja och Kärlek
Reportage,Olivolja,Tomas Bacoccoli
Olivolja, oliverna och olivträden är alla mytomspunna. På italienska är olivträdet maskulint (l’ulivo), frukten feminin (l’uliva) och oljan som kommer
Mitt italienska fredagsmys
Ibland måste man rena sig själv lite. Och Elin och jag har slagit på stort några veckor. Vi har lagt av med...
Bokhandlerskan i Tortolì
Oss svenskitalienare emellan,Reportage,Tomas Bacoccoli
Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det coola bandet Whale, tillsammans med Henrik Schyffert.
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...
Mer av Tomas Bacoccoli !
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i skrift, men de etruskiska gravarna berättar vidare bak i ...