Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva pastan: guanciale, pecorinoost och peppar. Och nej, vill du laga den äkta versionen så funkar det inte byta guanciale med bacon eller pecorino med parmigiano! Spaghetti alla Gricia – Lättlagat, smakrikt och framförallt buonissimo.
Ingredienser till Spaghetti alla Gricia:
- 320 g spaghetti
- 80 g guanciale
- 40 g pecorino romano
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.
Ta eventuellt bort den hårda kanten från guancialen och skär det tvärs över i mindre bitar. Se till att varje fläskbit har både fett och magert kött. Bryn dem i en het panna tills fettet har smält och fläsket har blivit knaprigt.
Tillsätt spaghettin i pannan tillsammans med riven pecorino och nymalen svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet och blanda väl så. Smaka av med salt och peppar efter behag.
Servera med lite mer pecorinoost och nymalen svartpeppar.
Enkelt och gott – smaklig måltid! Buon appetito!
Du kanske också är intresserad av att läsa:
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva pastan: guanciale, pecorinoost och peppar. Och nej, vill du laga den äkta versionen så funkar det inte byta guanciale med bacon eller pecorino med parmigiano! Spaghetti alla Gricia – Lättlagat, smakrikt och framförallt buonissimo.
Ingredienser till Spaghetti alla Gricia:
- 320 g spaghetti
- 80 g guanciale
- 40 g pecorino romano
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.
Ta eventuellt bort den hårda kanten från guancialen och skär det tvärs över i mindre bitar. Se till att varje fläskbit har både fett och magert kött. Bryn dem i en het panna tills fettet har smält och fläsket har blivit knaprigt.
Tillsätt spaghettin i pannan tillsammans med riven pecorino och nymalen svartpeppar. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet och blanda väl så. Smaka av med salt och peppar efter behag.
Servera med lite mer pecorinoost och nymalen svartpeppar.
Enkelt och gott – smaklig måltid! Buon appetito!
Du kanske också är intresserad av att läsa:
Fyra fantastiska recept !
Cannoli med apelsin och pistage
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Pizza,Tips,Reportage,Louise Laurenius
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...