Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Smörstekt Gnocchi med parmesan
En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En rätt som aldrig gör dig besviken! Gör så här: Hetta en klick smör och ...
Danubio Napoletano
Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den historiska hamnstaden Neapel. Danubio napoletano består av små bullar fyllda med skinka och provolaost, och serveras ofta som en del av en aperitivo före middagen eller som mellanmål för barn.