Tortellini al brodoTortellini i buljong från Emilia-Romagna
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus navel enligt en dikt från 1600-talet. De två städerna Bologna och Modena tvistar om att vara tortellinins hem men i verkligheten, som med alla traditionella recept, har varje familj i hela regionen sin egen version som gått i arv i generationer.
Idag kan du köpa tortellini med olika fyllningar, men basen för det traditionella receptet är en blandning av skinka, mortadella och parmesanost, i proportioner som förblir en familjehemlighet och förvaras som en skatt. Den här enkla rätten rymmer många variationsmöjligheter beroende på val av fyllning och buljong. Frågar du en bolognese, dvs en Bologna-bo så ska det dock vara en köttfylld tortellini som serveras i en ox- eller hönsbuljong. Smaken kommer att baseras på kvaliteten i fyllningen och buljongen. Visste du förresten att tortellini och annan fylld pasta går bra att frysa? Mycket praktiskt då du kan ta pastan direkt från frysen och tillaga några minuter i den varma buljongen. Hitta fler recept här!
Tortellini al brodoTortellini i buljong från Emilia-Romagna
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus navel enligt en dikt från 1600-talet. De två städerna Bologna och Modena tvistar om att vara tortellinins hem men i verkligheten, som med alla traditionella recept, har varje familj i hela regionen sin egen version som gått i arv i generationer.
Idag kan du köpa tortellini med olika fyllningar, men basen för det traditionella receptet är en blandning av skinka, mortadella och parmesanost, i proportioner som förblir en familjehemlighet och förvaras som en skatt. Den här enkla rätten rymmer många variationsmöjligheter beroende på val av fyllning och buljong. Frågar du en bolognese, dvs en Bologna-bo så ska det dock vara en köttfylld tortellini som serveras i en ox- eller hönsbuljong. Smaken kommer att baseras på kvaliteten i fyllningen och buljongen. Visste du förresten att tortellini och annan fylld pasta går bra att frysa? Mycket praktiskt då du kan ta pastan direkt från frysen och tillaga några minuter i den varma buljongen. Hitta fler recept här!
Fyra fantastiska recept !
Villa Cardea Coffee Drink
Drinkar,Vi Gillar,Louise Laurenius
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma, bitterhet och en extra kick från kallbryggt kaffe.
Torta stracciatella
En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata