Tortellini al brodo

Tortellini al brodoTortellini i buljong från Emilia-Romagna

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus navel enligt en dikt från 1600-talet. De två städerna Bologna och Modena tvistar om att vara tortellinins hem men i verkligheten, som med alla traditionella recept, har varje familj i hela regionen sin egen version som gått i arv i generationer. Tortellini i buljong Idag kan du köpa tortellini med olika fyllningar, men basen för det traditionella receptet är en blandning av skinka, mortadella och parmesanost, i proportioner som förblir en familjehemlighet och förvaras som en skatt. Den här enkla rätten rymmer många variationsmöjligheter beroende på val av fyllning och buljong. Frågar du en bolognese, dvs en Bologna-bo så ska det dock vara en köttfylld tortellini som serveras i en ox- eller hönsbuljong. Smaken kommer att baseras på kvaliteten i fyllningen och buljongen. Visste du förresten att tortellini och annan fylld pasta går bra att frysa? Mycket praktiskt då du kan ta pastan direkt från frysen och tillaga några minuter i den varma buljongen. Hitta fler recept här!

Tortellini al brodoTortellini i buljong från Emilia-Romagna

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus navel enligt en dikt från 1600-talet. De två städerna Bologna och Modena tvistar om att vara tortellinins hem men i verkligheten, som med alla traditionella recept, har varje familj i hela regionen sin egen version som gått i arv i generationer. Tortellini i buljong Idag kan du köpa tortellini med olika fyllningar, men basen för det traditionella receptet är en blandning av skinka, mortadella och parmesanost, i proportioner som förblir en familjehemlighet och förvaras som en skatt. Den här enkla rätten rymmer många variationsmöjligheter beroende på val av fyllning och buljong. Frågar du en bolognese, dvs en Bologna-bo så ska det dock vara en köttfylld tortellini som serveras i en ox- eller hönsbuljong. Smaken kommer att baseras på kvaliteten i fyllningen och buljongen. Visste du förresten att tortellini och annan fylld pasta går bra att frysa? Mycket praktiskt då du kan ta pastan direkt från frysen och tillaga några minuter i den varma buljongen. Hitta fler recept här!

Fyra fantastiska recept !

Maritozzi

Maritozzi

Gräddfyllda bullar från Rom. En perfekt frukost enligt en romare!

Läs mer

Bellini

Bellini

Drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren...

Läs mer

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm