Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt.
Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949!
Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 23071
Pris: 221 kronor
Alkohol: 14,5%
Barbera d’Alba Superiore, G.D. Vajra Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt. Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949! Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött. Artikelnummer: 23071Pris: 221 kronorAlkohol: 14,5%
Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt.
Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949!
Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 23071
Pris: 221 kronor
Alkohol: 14,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Rätter att avnjuta med vinet:
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…
Tagliata di Manzo
Tagliata di Manzo är en lättlagad…
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett…