Trote affogateRöding i vitt vin
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
- ½ dl olivolja
- 1 finhackad silverlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad persilja
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- Salt och nymalen peppar
- Vetemjöl
Gör så här:
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).
Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.
Trote affogateRöding i vitt vin
Ingredienser: (4 portioner)
- 4 st små rödingar (helst hela, alternativt 8 filéer
- ½ dl olivolja
- 1 finhackad silverlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad persilja
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- Salt och nymalen peppar
- Vetemjöl
Gör så här:
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i fisken. Tillsätt lök, vitlök och persilja. Stek fisken ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme (ungefär halva tiden om du använder filéer).
Häll i vinet och och koka på låg värme i ytterligare några minuter. Häll stekskyn över fisken vid servering.
Fyra fantastiska recept !
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..
Crostini med Taleggio och päron
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato