Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- Salt
- 100 g nyriven pecorino (helst romano)
- 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda
Gör såhär:
Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.
Läs också:
Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- Salt
- 100 g nyriven pecorino (helst romano)
- 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda
Gör Spaghetti al cacio e pepe såhär:
Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.
Agnello arrosto
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.