Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- Salt
- 100 g nyriven pecorino (helst romano)
- 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda
Gör såhär:
Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.
Läs också:
Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- Salt
- 100 g nyriven pecorino (helst romano)
- 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda
Gör Spaghetti al cacio e pepe såhär:
Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Spritz di natale
En vintrig version av den klassiska drinken spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Spaghetti Al Acciughe
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då ...
Lasagne con burrata e asparagi
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.
Crostini di polenta con funghi
Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.