Torta di Nocciola Hasselnötskaka

En kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Torta di nocciola (4 pers):
  • 300 gr hasselnötskärnor
  • 3 ½ dl (300 gr) socker
  • 1 dl (60 gr) vetemjöl
  • 8 rumsvarma äggvitor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund, slät form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Slå bort överflödigt mjöl. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa i en annan skål ihop äggvitorna och saltet till skum med en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa gradvis i resten av sockret (ca 2 dl) tills vitorna bildar mjuka toppar. Tillsätt vaniljsockret och vispa till hårt skum, i ungefär 2 minuter. Blanda med en slickepott ner ungefär en tredjedel av äggvitorna i nötblandningen. Blanda gradvis ner resten av de vispade äggvitorna men bara tills äggvitorna inte längre syns. Bred ut smeten i den smörade och mjölade formen. Grädda i ungefär 55 minuter. Kakan är klar när en provsticka inte blir smetig. Ställ kakan på ett galler och låt den svalna i formen i ungefär 10 minuter. Lossa och ta bort kanten på formen och låt kakan fortsätta att svalna helt på gallret innan servering. Njut av din Torta di nocciola! Läs också:Recept på TiramisuRecept på italienska desserter Recept på Coppa di mascaprone alle Pesche Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Torta di Nocciola Hasselnötskaka

En kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Torta di nocciola (4 pers):
  • 300 gr hasselnötskärnor
  • 3 ½ dl (300 gr) socker
  • 1 dl (60 gr) vetemjöl
  • 8 rumsvarma äggvitor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund, slät form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Slå bort överflödigt mjöl. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa i en annan skål ihop äggvitorna och saltet till skum med en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa gradvis i resten av sockret (ca 2 dl) tills vitorna bildar mjuka toppar. Tillsätt vaniljsockret och vispa till hårt skum, i ungefär 2 minuter. Blanda med en slickepott ner ungefär en tredjedel av äggvitorna i nötblandningen. Blanda gradvis ner resten av de vispade äggvitorna men bara tills äggvitorna inte längre syns. Bred ut smeten i den smörade och mjölade formen. Grädda i ungefär 55 minuter. Kakan är klar när en provsticka inte blir smetig. Ställ kakan på ett galler och låt den svalna i formen i ungefär 10 minuter. Lossa och ta bort kanten på formen och låt kakan fortsätta att svalna helt på gallret innan servering. Njut av din Torta di nocciola! Läs också:Recept på TiramisuRecept på italienska desserter Recept på Coppa di mascaprone alle Pesche Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Arancini-Verdi

Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...

Läs mer

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia

Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

Läs mer