Pasta con ragù di lenticchie

Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 300 gr pasta
  • 1/2 lök
  • 1 morot
  • 1 st selleristjälk
  • 200 gr linser
  • 400 gr passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • salt
  • extra virgin olivolja
  • några kvistar färsk timjan

 

Gör så här:

Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.

Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
rubeasco lungarotti

Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 300 gr pasta
  • 1/2 lök
  • 1 morot
  • 1 st selleristjälk
  • 200 gr linser
  • 400 gr passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • salt
  • extra virgin olivolja
  • några kvistar färsk timjan
Rubesco lungarotti

Gör så här:

Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.

Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

Potatisgnocchi med bräserat kött

Potatisgnocchi med bräserat kött

Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...

Läs mer

Smorstekt-Gnocchi-med-parmesan

Smörstekt Gnocchi med parmesan

En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En rätt som aldrig gör dig besviken! Gör så här: Hetta en klick smör och ...

Läs mer

Burrata med citrus och fänkålssallad

Burrata med citrus och fänkålssallad

En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll! Du behöver: 2 burrata, 1 fänkål, 1 grapefrukt, 2 apelsiner, mandel ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm